Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

auto huren op Kreta:
algemene informatie
goedkope huurauto's

direct een auto huren:
autoverhuur op Kreta

Valkuilen bij autoverhuur op Kreta

Bij het huren van een auto is het heel vaak appels met peren vergelijken. Wat zit er wel of niet in de huurpijs inbegrepen, wat is er exact verzekerd en wat voor auto krijg je mee. Wij zetten een aantal valkuilen op een rijtje.

Verzekering
Een groot verschil in autoverhuurprijzen kan veroorzaakt worden door de verzekering. Veel stuntprijzen zijn exclusief verzekering waardoor de uiteindelijke huurprijs aardig op kan lopen. In sommige gevallen is de verzekering ook erg beperkt en is schade die men zelf veroorzaakt niet verzekerd, zijn banden niet verzekerd of de bodemplaat niet verzekerd.
Ook met betrekking tot het eigen risico zijn er nogal wat verschillen. Sommige verhuurbedrijven durven eigen risico bedragen te hanteren die ruim boven de duizend euro liggen, ook al is de schade niet door jouw schuld veroorzaakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet moet je grote bedragen aan eigen risico betalen.
Inzittenden verzekering is ook zo’n verhaal, deze moet men ook vaak extra afsluiten voor € 5.00 per dag. Daar komt nog bij dat een inzittenden verzekering niet de bestuurder dekt, hij is tenslotte de bestuurder en geen inzittende.
Voor de bestuurder dient dan een PAI ( personal accident insurance) worden afgesloten. Bij slechts enkele verhuurders zijn beide verzekeringen inclusief.

Wat huur je?
Een veelvoorkomende truc is dat er met andere auto's geadverteerd wordt dan dat je uiteindelijk meekrijgt. Blijkt die coole Mini Cooper Cabrio toch ineens een eenvoudige Peugeot te zijn of is die populaire Volkswagen Golf getransformeerd tot een Kia of Hyundai. Hoewel de kwaliteit van de Koreaanse auto's met sprongen vooruit is gegaan wil men toch liever een Golf rijden dan een Aziatische middenklasser.

Onderhoud, leeftijd & staat van de auto
Hogere huurprijzen worden vaak veroorzaakt door hoge kosten die gemaakt worden door het op tijd vervangen van het wagenpark en het onderhoud dat aan de huurauto's gedaan wordt. Een huurauto heeft veel te lijden door de manier waarop de huurders met hun tijdelijke eigendom omgaan. Bij de allergoedkoopste verhuurders is de kans op een auto die eigenlijk al "op" is groter dan bij grotere duurdere autoverhuurbedrijven.

Toeslagen
Bij een huursom is niet altijd alles inbegrepen, zelfs niet als het om een all-in prijs gaat. Let goed op, want de eventuele extra kosten kunnen al snel oplopen.
Voor de volgende zaken kan er een toeslag berekend worden:
- luchthaventoeslag voor ophalen/inleveren bij de luchthaven
- bezorgtoeslag voor afleveren huurauto bij de accommodatie
- toeslag voor een tweede bestuurder
- reserveringskosten
- credit card kosten (zelfs als dat de enige mogelijke betaalmethode is)
- one-way toeslag voor inleveren op een andere locatie dan dat de auto opgehaald is
- schoonmaakkosten
- extra kilometers
Let er goed op of er dergelijke toeslagen wel of niet van toepassing zijn. Verhuurders die niets te verbergen hebben melden juist vaak expliciet dat deze kosten niet van toepassing zijn.

Brandstof
Een truc waarmee vaak nog wat extra inkomsten mee verdiend wordt is het verhuren van een auto waarbij de auto met een lege brandstoftank ingeleverd kan worden. Je koopt (verplicht) een volle tank brandstof bij aanvang van de huur en kunt de auto dus met een lege tank inleveren. In de praktijk is dat echter onmogelijk en het proberen zo leeg mogelijk te rijden is risicovol want je wilt onderweg naar de luchthaven niet zonder brandstof stranden.
In de praktijk blijft er vaak gemiddeld zo'n 10 tot 20 liter brandstof over wat pure winst is voor de verhuurder. Vol mee en vol inleveren is vrijwel altijd de beste deal. Let erop dat dat ook daadwerkelijk mogelijk is.

Kinderstoeltjes
Wie met jonge kinderen reist moet kinderstoeltjes in zijn huurauto gebruiken. Vrijwel alle autoverhuurders bieden die dan ook aan, hoewel ze niet overal te reserveren zijn en je moet afwachten of ze beschikbaar zijn.
Sommige autoverhuurders bieden ze gratis aan, maar vrijwel altijd moet je ervoor betalen. De kosten die je ervoor betaalt zijn van dien aard dat je minimaal een fatsoenlijk kinderstoeltjes verwacht zoals van Römer of Maxi-Cosi (kinderen van 9 tot 18 kilo ofwel 8 maanden tot 3,5 jaar). Vrijwel altijd krijg je een stoeltje van een onbekend merk die je op geen enkele manier fatsoenlijk in de auto geďnstalleerd krijgt. Hulp of een instructie hoef je vaak ook niet op te rekenen. Het aantal autoverhuurder die wel deugelijke zitjes gebruikt met of zonder handleiding is op één hand te tellen.

Openingstijden
Houd er rekening mee dat niet iedere autoverhuurder 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is. Heel vervelend is het als je een auto huurt die je op de luchthaven op moet pikken en de betreffende verhuurder is gesloten op het moment dat je landt.

Meer informatie op deze site
algemene info autoverhuur Kreta
goedkope huurauto op Kreta
huur een auto op Kreta

Externe informatie
Autohuurtips op Landenportal.nl
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta