Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

all-inclusive vakanties op Kreta

Net als op veel zonbestemmingen heeft ook op Kreta het all-inclusive een vaste positie ingenomen in het toerisme. Nieuwe all-inclusive resorts zijn gebouwd en een aantal bestaande hotels zijn overgestapt op deze vakantie-met-een-gesloten-beurs vakanties. Voor de grote reisorganisaties en de toeristen financieel interessant, voor de lokale bevolking soms rampzalig.

Hoe werkt het?
Bij een all-inclusive formule is er naast de maaltijden ook een aantal andere zaken inbegrepen. Dat varieert van frisdranken en lokale bieren en wijnen tot een compleet verzorgde vakantie waarbij zelfs de minibar op je kamer voor niets is en je gratis deel kunt nemen aan een groot aantal faciliteiten.
In de meeste gevallen krijgen gasten die deelnemen aan een all-in formule een polsbandje om dat dient als bewijs dat hij "gratis" kan profiteren van alle voordelen. Met deze armbandjes wek je weinig respect op bij de locals die veel inkomsten mislopen door het alle inclusief toerisme.

 

Wat mag je verwachten?
Dat is helemaal afhankelijk van het hotel en de keten. Zoals al aangegeven kan all-in betekenen dat je een soort van veredeld volpension arrangement hebt. Naast het eten krijg je dan ook (vaal lokale) frisdranken, water, wijn of bier bij je maaltijd. Niet geheel ontoevallig worden deze pakketten vooral aangeboden bij de accommodaties die uit noodzaak hun service iets uitgebreid hebben met als doel meer toeristen te lokken.
Een stapje verder is dat er ook buiten de maaltijden gratis gedronken kan worden. Deze gratis drank kan uiteenlopen van een beperkt lokaal assortiment tot een breed lokaal en soms internationaal aanbod met cocktails, koffie, sterke drank en zo. Bij de wat uitgebreidere all-in pakketten hoort vaak ook iets van animatie en mogelijk gebruik van faciliteiten zoals sauna, gym en tennisbanen.
De meest uitgebreide pakketten worden vaak onder de naam "ultra all-inclusive" verkocht en deze tref je vooral aan in grote luxe resorts die vaak buiten de centra van toeristische plaatsen liggen. Naast het eerdergenoemde all-in pakket wordt er dan vaak nog meer zaken toegevoegd zoals snacks overdag, late night snacks 's avonds laat, soms een disco met gratis toegang, extra uitgebreide animatie en/of sportfaciliteiten.
Zelfs bij deze meest uitgebreide verzorging is het vaak zo dat er wat betreft drank geen gebruik gemaakt wordt van internationale merken zoals Coca Cola, Heineken en Bacardi maar dat je het moet doen met goedkopere, vaak lokale alternatieve producten. De duurdere A-merken zijn dan soms wel tegen bijbetaling (per consumptie) te krijgen.

Voor - en nadelen
De voordelen en nadelen van een all-inclusive-vakantie vanuit het oogpunt van een toerist zijn:
+ het budget is redelijk goed vooraf te bepalen
+ geen geld nodig in het hotel
+ je hoeft het hotel bijna niet uit
- als het eten slecht is kost het je alsnog (extra) geld om uit eten te gaan
- je ziet veel minder van Kreta als je veel in het hotel blijft
- vaak is de kwaliteit van de producten en de service lager

SUNEO CLUB
Een all-inclusive concept dat er positief uitspringt en gemiddeld met een 8,0 wordt beoordeeld is SUNEO CLUB. Er zijn diverse sportmogelijkheden bij de prijs inbegrepen, dagelijks
entertainment en gratis WiFI in de hotellobby. Geschikt voor iedereen, of je nu reist met je gezin, vrienden of partner. En dat tegen een zacht prijsje.
✓ VRIENDELIJK VOOR DE PORTEMONNEE
✓ D… BETAALBARE ALL INCLUSIVE
✓ VERMAAK DOOR SUNEO HOSTS
✓ SMAKELIJKE WERELDKEUKEN VAN GOEDE KWALITEIT
✓ SLAPEN IN MODERNE, FRISSE KAMERS

Ook op Kreta is SUNEO CLUB vertegenwoordigd.

Lokale bevolking
Van de all-inclusive hotels profiteren vooral de reisorganisaties en de grotere hotelketens. Het grote geld wordt vooral verdiend door deze partijen en dat geld komt dus meestal in het buitenland terecht.
De lokale bevolking profiteert zelden van deze hotels en resorts. Sterker nog, in de buurt waar all-inclusivehotels weggezet worden zie je vaak barretjes, winkels en restaurants sluiten omdat ze het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Hun potentiŽle klanten komen het hotel bijna niet meer uit en vaak zie je daarom ondernemers in de directe omgeving failliet gaan.
Houd dit eens in het achterhoofd bij het zoeken van een vakantie op Kreta.

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta