Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

hotels op Kreta

Wie wil overnachten in een hotel op Kreta heeft een enorme keuze in soorten hotels, prijsklassen en groottes. Hoewel ook op Kreta het aantal grote hotels flink toegenomen die vooral gebaseerd zijn op de zogenaamde all-inclusive formules, is er nog steeds een groot aanbod aan kleinschalige en vaak sfeervolle familiehotels, die zich vooral in de wat kleinere en minder toeristische dorpen bevinden.

Kosten
Omdat er heel veel aanbod is, kun je vrij goedkoop maar toch goed overnachten op Kreta. Op het moment dat je je keuze teveel beperkt door wensen met betrekking tot ligging, aantal sterren en de betreffende periode zal het lastiger zijn om goedkoop uit te zijn, maar dan moet het nog steeds mogelijk zijn.
In veel gevallen zijn pakketreizen, waarbij er een hotelkamer in combinatie met een vlucht en vaak ook transport naar het hotel aangeboden wordt de goedkoopste optie voor dat betreffende hotel. Dat betekent niet dat je voor minder geld niet een vergelijkbare reis zelf samen kunt stellen. Steeds meer accommodaties kiezen ervoor om hun kamers rechtstreeks aan de toeristen aan te bieden en niet meer samen te werken met reisorganisaties. Dat heeft vooral als reden dat de prijs die ze van de reisorganisaties ontvangen vaak slechts een fractie zijn van wat ze zelf per kamer kunnen ontvangen. De (vaak beperkte) garantie van de afname van een x aantal kamers gedurende het hele seizoen weegt meestal niet meer op tegen de kosten die gemaakt moeten worden om het hotel rendabel de laten draaien. Een minder goed bezet hotel, maar dan met gasten die het hotel per kamer substantieel meer opleveren is voor de eigenaar steeds vaker d optie om een rendabel hotel te runnen.
De klanten profiteren hier ook van omdat de tarieven die je rechtstreeks betaalt vaak lager zijn dan wat je via de grote organisaties betaalt. Er blijft niets meer aan de strijkstok hangen waardoor je als gast te maken hebt met een tevreden uitbater van het hotel omdat hij alle centen ontvangt.

All-inclusive hotels
Het aanbod van all-inclusive vakanties is de afgelopen jaren flink toegenomen op Kreta. Een toenemend aantal mensen wil onbezorgd op vakantie zonder zich druk te maken om bar- en restaurantrekeningen. Niet alleen uit financieel oogpunt, maar vooral vanwege het gemak. Je hoeft niet de hele dag met je portemonnee rond te lopen of te wachten totdat de ober eens een keer met de rekening op komt dagen. Daarnaast bieden de betere all-in hotels een compleet entertainmentprogramma aan waardoor het ook eens lekker is om een dag aan het zwembad te vertoeven in plaats van er op uit te willen gaan. Het aanbod van all-in hotels is zeer divers op Kreta. Soms zijn oude hotels omgetoverd tot een all-in formule, steeds vaker worden er complete all-in resorts weggezet. Het all-inclusive toerisme is doorgedrongen tot de meest luxueuze hotels op Kreta.

Prijzen
Wie een hotel op Kreta boekt kan dat al doen vanaf enkele tientjes per nacht per kamer. Via hotelboekingssites zoals booking.com vind je vooral buiten het hoogseizoen tientallen betaalbare hotels verspreid over het eiland. Prijzen variren dan vanaf ongeveer 30 euro tot meer dan duizend euro per nacht (Grecotel Amirandes).
Wie rechtstreeks boekt kan zelfs nog goedkoper uit zijn dan de eerder genoemde dertig euro, zeker als je voor enkele weken buiten het seizoen boekt.
Het wordt echter steeds lastiger om de websites van de individuele hotels te vinden, omdat in grote zoekmachines zoals Google steeds meer vakantiesites en reisorganisaties getoond worden als je gaat zoeken naar hotels op Kreta. Startpagina's zoals Kreta-accommodaties.startpagina.nl en Griekenland-accommodaties.startpagina.nl bieden een groot aantal links naar de sites van de hotels zlf.

Ligging
De ligging van het hotel is vrij bepalend voor hoe je de uiteindelijk vakantie ervaart. Wil je niet in de drukte zitten, vermijdt dan hotels die zich bevinden in een "levendige omgeving". Als er staat "op 200 meter van het strand" dan houdt dat niet altijd in dat de weg naar het strand ook daadwerkelijk tweehonderd meter is. Zeker indien het hotel een stuk hoger ligt kan het nog een hele klim zijn van het strand terug naar het hotel.
Wie teleurstellingen en problemen wil voorkomen kan op Zoover kijken wat andere gasten over de ligging schrijven. Ook kun je via Google maps vooraf kijken waar en hoe je hotel ligt. Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden. Uiteraard moet je in dat geval wl het adres weten.

 

Sterren
Het aantal sterren zegt minder over de kwaliteit dan wat de meeste mensen denken. Een tweesterrenhotel kan uitstekend zijn en een veel betere prijs-kwaliteitverhouding hebben dan een luxe vijfsterrenhotel. De meeste luxe accommodaties hebben soms zelfs geen sterrenkwalificatie en mogen zich daarom geen vijfsterrenhotel noemen. Dit omdat ze soms juist door de kleinschaligheid aan n of meerdere gestelde criteria niet kunnen n willen voldoen.
Wie een luxe hotel op Kreta boekt moet er niet van staan te kijken als de lobby of eetzaal verlicht wordt door middels van sfeerloze TL-verlichting.
De afgelopen jaren heeft men in Griekenland geleerd meer naar de wensen van de toeristen te kijken in plaats van lukraak op Griekse wijze te bouwen. De nieuwste accommodaties en de hotels die gerenoveerd zijn, zijn daarom vaak meer aan de West-Europese smaak aangepast. Dat betekent niet automatisch dat de Griekse sfeer verdwenen is, vaak is deze juist beter dan ooit verwerkt in het exterieur en interieur van de hotelgebouwen en de kamers.

Familiekamers
Wat je op Kreta nog te weinig ziet zijn echte familiekamers, waarbij je met een gezin met n of meerdere kinderen comfortabel op een grote kamer met aparte slaapkamer verblijft. Let daarom goed op bij het boeken van een kamer voor 4 personen wat je krijgt. Niet zelden is het een gewone kamer met twee tweepersoonsbedden die als familiekamer aangebonden wordt of een tweepersoonskamer waar twee extra bedden in gepropt worden.

Waar boeken?
Wie behoefte heeft aan bepaalde zekerheden kan het beste bij een reisorganisatie boeken met SGR-garantie. je weet dan zeker dat je reis uitgevoerd wordt of dat je eventueel je geld terugkrijgt.
Wie echter een los vliegticket boekt en zelf de accommodatie regelt loopt ook maar beperkt risico. Als je voor je hotel geen aanbetaling hoeft te doen dan is het vliegticket het grootste risico. Mocht het betreffende hotel haar deuren sluiten voordat je je vakantie gevierd hebt dan is er volop keuze uit andere hotels. Het grootste probleem is dan vooral praktisch (je moet moeite doen een kamer te vinden) dan financieel.
 

cookiebeleid Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta