Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

huizen en villa's op Kreta

Voor steeds meer mensen is vakantie iets anders dan samen met een hoop andere mensen in een hotel of een appartementencomplex zitten. Voor deze doelgroep zijn er privé-woningen en villa's te huur, al dan niet met een (eigen) zwembad.
De afweging of een dergelijke accommodatie interessanter is dan een standaard pakketreis met een hotelkamer of appartement is vaak op basis van persoonlijke voorkeuren. Wie graag wil genieten van uitgebreide buffetten, de kinderen hele of halve dagen in een miniclub willen "dumpen" en er van geniet om tussen andere mensen te zwemmen en spelletjes te doen die zal zich meer thuis voelen in grootschalige accommodaties.
Wie echter wil genieten van privacy, rust, luxe en ruimte zal zich meer thuis voelen in een vakantiewoning.

Kosten
Een misplaatste veronderstelling is dat een villa met eigen zwembad duur is. Op het eerste gezicht lijken de prijzen wat aan de hoge kant, maar zeker als je goed zoekt en met meerdere volwassenen bent kan het goedkoper zijn dan een pakketreis met een grote reisorganisatie. Een comfortabele villa voor 6 personen is in het hoogseizoen te vinden voor een prijs van rond de 1500 euro en hoger. Bij een bezetting van zes personen kom je dan op een prijs van ongeveer 500 euro per persoon voor twee weken exclusief de vlucht die je zelf moet regelen.
Een totaalprijs van 800 tot 900 euro per persoon voor een villa met zwembad in het hoogseizoen moet zeker haalbaar zijn. Vergelijk dat maar eens met de betere hotels en appartementencomplexen, dan zul je zien dat die niet veel goedkoper te vinden zijn (uitgezonderd last minute aanbiedingen).

Ligging
De meeste privé woningen liggen buiten de kernen van dorpen of steden en niet zelden compleet afgezonderd van de bebouwde kom. Hierdoor kun je genieten van ultieme vrijheid met soms waanzinnig mooie uitzichten over de zee en/of de natuur van Kreta. Vooral de villa's en huizen langs de zuidkust liggen vaak op mooie locaties. Een nadeel van een dergelijke ligging is dat je vrijwel genoodzaakt bent om een huurauto te nemen om boodschappen te doen, uit te gaan eten en tussen de mensen te komen. Een voordeel is dat je meteen vervoer hebt om de bezienswaardigheden van het eiland te bekijken.
Wil je wel op loopafstand van dorpskernen, winkels of restaurants verblijven dan is de keuze vaak een stuk kleiner en zijn de huurprijzen niet zelden ook een stukje hoger dan voor de meer afgelegen woningen.
Bij de keuze van de woning dient met de voor- en nadelen van een eventuele rustige ligging wel rekening gehouden te worden, omdat een verkeerde keuze een vakantie toch deels kan verzieken.

 

Met kinderen
Wie een villa wil huren met kleine kinderen moet kijken of de gewenste villa wel kindvriendelijk genoeg is om gevaarlijke situaties te voorkomen.
Met de volgende zaken moet eventueel rekening gehouden worden:
- de ligging en bereikbaarheid van het zwembad
- is het perceel geheel afgesloten door hekwerk of op andere wijze
- kunnen de kinderen ongezien het zwembad in of de straat op
- gevaarlijke trappen of hoogteverschillen
- moeten er geen te jonge kinderen boven in een stapelbed slapen
- kunnen ouders en jonge kinderen op dezelfde verdieping slapen  en is er eventueel een traphekje aanwezig
- is het zwembad geschikt voor jonge kinderen (ondiep gedeelte; eventueel een Romeinse trap?)
Handig maar niet noodzakelijk is als er minimaal één TV aanwezig is om de kinderen af en toe lekker tot rust te laten komen, eventueel speelgoed. Ook is het een prettig gevoel dat je in ieder geval op redelijke afstand van een huisarts en eventueel een tandarts zit.

Hier moet je ook op letten
Wie een villa of woning wil boeken moet op de volgende zaken letten:
- hoe zit het met de schoonmaak? Is de eindschoonmaak inbegrepen of niet?
- is het energieverbruik inbegrepen of niet? Hoe wordt dit eventueel berekend?
- hoe zit het met de bereikbaarheid van de woning?
- is het echt een vrijstaande woning of zit de woning gekoppeld aan een andere?
- is er airconditioning aanwezig?
- wordt het zwembad verwarmd in het voor- en naseizoen?
- is het zwembad echt privé of moet je het met meerdere woningen delen?
- zit linnengoed inbegrepen en zo niet: kun je het huren?
- zijn er mogelijkheden tot tussentijdse schoonmaak en/of linnenwissel?

Waar boeken?
Hiervoor heb je 4 opties en waar je voor kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je wensen met betrekking tot je bestemming en zekerheden.
1) Via een (grotere) reisorganisatie. Voordelen zijn dat je een complete pakketreis kunt boeken met de nodige garanties en zekerheden
2) Via een specialist in privéwoningen of villa's op Kreta. Sommige sites richten zich alleen op villa's op Kreta, hebben jarenlang ervaring en kennen de villa's persoonlijk waardoor ze in staat zijn om een goed en kundig advies te geven over de woningen. Indien ze geen pakketreizen aanbieden ben je afhankelijk van de prijzen en beschikbaarheid van losse vliegtickets om een uiteindelijke boeking te maken.
3) Rechtstreeks boeken bij de eigenaar van een woning of villa. Een avontuurlijke manier van huren maar vaak wel een manier om de echte pareltjes in het aanbod te pakken te krijgen.
4) Via één van de vele sites waar je kunt zoeken en boeken in een ruim aanbod van vakantiewoningen. Vaak bestaat het aanbod van deze sites uit een mix van woningen die door privé-eigenaren, kleinschalige specialisten en grotere organisaties aangeboden wordt. Nadeel van deze sites is dat de informatie vaak vrij summier is en dat de boeking weer elders plaats vindt. Voordeel is dat je in korte tijd een ruim aanbod kunt bekijken en op een duidelijke manier kunt vergelijken.
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta