Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

jongerenreizen naar Kreta

Al jarenlang is Kreta één van de populairste bestemmingen onder jongeren. Jaarlijks trekken massa's Nederlandse jongeren naar Chersonissos en in mindere mate de nabijgelegen plaatsen Malia, Koutouloufari, Piskopiano  en Stalis.
De belangrijkste reden voor de populariteit van Chersonissos is het uitgaansleven dat hier in de zomermaanden volop bruist. Dat uiteraard in combinatie met de factoren zon, zee en strand die op heel Kreta aanwezig zijn.

Alles dicht bij elkaar
Wat prachtig is aan Chersonissos is dat je alles te voet kunt doen. De plaats is vrij compact waardoor je hotel of appartement zelden meer dan 10 minuten van het centrum lopen is. In het centrum komt alles samen: heerlijke stranden, gezellige terrasjes, de vele kroegen en discotheken en winkeltjes waar je volop kunt shoppen. Aan de westzijde van de boulevard bevindt zich de haven van waaruit er volop excursies vertrekken en aan de oostzijde bevindt zich het beroemde Starbeach. Daar wordt gefeest en is het overdag vooral een ontmoetingsplaats voor jongeren.
Een andere reden voor de Nederlandse jeugd om voor Chersonissos te kiezen zijn de Hollandse barretjes en eetgelegenheden. In het hoogseizoen lijkt het wel een Nederlandse enclave terwijl de Duitse en Engelse jeugd meer in het nabijgelegen Malia zit om.

 

Prijzen
Een vakantie naar Kreta kun je bijna zo duur maken als je zelf wilt. Vooral net buiten het hoogseizoen zijn er veel goedkope aanbiedingen, maar ook in de maanden juli en augustus kun je nog redelijk betaalbaar naar Kreta.
Op Kreta zelf is het gewoon goed opletten waar je je geld uitgeeft. Op veel plekken wordt je gelokt met happy hours en allerlei kortingen. Waar ook veel jongeren zich op verkijken zijn de kosten van alle waterpret. Duiken, bananaride, waterski...al dat soort zaken zijn niet goedkoop net als het huren van bedjes en parasols op het strand.

Bij wie boeken?
Het meest voor de hand liggende is om een jongerenvakantie te boeken met een speciale reisorganisatie voor jongerenreizen zoals Gogo, Beachmasters, X-Travel, Husk of GoFun. Zij hebben accommodaties in hun aanbod die gewend zijn aan jeugdige gasten en het excursieprogramma is vooral gericht op jong, snel en wild.
Het boeken via een specialist is echter geen must voor een leuke vakantie. Ook als je in familie-accommodaties zit kun je volop genieten van alles wat Chersonissos en andere plaatsen op Kreta te bieden hebben. Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat de eigenaren van de accommodaties hoogstwaarschijnlijk een stuk minder tolerant zullen zijn ten aanzien van lawaai en drukte in de nachtelijke uurtjes.
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta