Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

met kinderen op vakantie naar Kreta

Een vakantie met jonge kinderen is heel anders dan met oudere kinderen of alleen volwassenen. Ze zeggen niet voor niets dat ouders alleen maar ene aangename vakantie hebben als de kinderen het naar hun zin hebben. Of dat betekent dat kinderen de hele dag entertainment nodig hebben en alleen maar patat met frikadellen te eten moeten krijgen is per situatie verschillend, maar er zijn zeker een aantal zaken die een vakantie met jonge kinderen en/of een baby een stuk aangenamer kunnen maken.

Speciale kindervakanties
Veel reisorganisaties hebben een eigen kinderlabel en/of duiden accommodaties waarvan zij vinden dat deze uitermate geschikt zijn voor kinderen aan met een speciaal teken. Deze hotels en appartementen zijn vooral geselecteerd op de faciliteiten, de indeling van de kamers en de ervaringen van gasten met kinderen.
Je kunt dit als richtlijn gebruiken. Toch is het ene kindvriendelijke hotel het andere niet, dus het is wel belangrijk om de informatie van de accommodatie goed te lezen en eventueel de ervaringen van andere gasten te lezen op beoordelingssites.

Miniclubs / kinderclubs
De aanwezigheid van een miniclub of kinderclub zegt niets over kwaliteit hiervan. Waar kinderen in hotel "A" in hele goede handen zijn en een geweldige tijd hebben kan de miniclub in hotel "B" zeer slecht zijn en zelfs in zo'n mate dat je je afvraagt of je je jonge kind er wel veilig alleen achter kan laten. Eén ongeschoolde animator op een groep van 30 kinderen is vragen om problemen. Ook hier is het belangrijk te lezen wat de miniclub inhoudt en zeker ook om de ervaringen van andere ouders te lezen.
Als je het belangrijk vind moet je ook zeker controleren en eventueel bevestigd krijgen dat de kidsclub open is op het moment dat je daar op vakantie gaat en of er Nederlandstalige begeleiding is.

 

Familiekamers
Op één kamer met je kinderen is voor veel ouders niet de meest ideale situatie. Zeker als je jonge kinderen hebt is het prettig als die in een aparte slaapkamer kunnen slapen als je zelf 's avonds nog op de kamer of het appartement bent. Om er zeker van te zijn dat je boekt wat je wilt hebben moet je goed de omschrijvingen lezen. Hier is men vaak erg creatief in. Zo wordt een apart slaapgedeelte soms als aparte slaapkamer aangeboden, terwijl dit slaapgedeelte gewoon in dezelfde ruimte is. Ook worden er soms 4 bedden geplaatst in een kamer die eigenlijk voor 2 bedden al aan de krappe kant is.
Als in de omschrijving staat "2-kamerappartement" dan is dat één leefruimte die eventueel ook slaapruimte is en één aparte slaapkamer. Appartementen of hotelkamers met aparte twee slaapkamers wordt meestal aangeduid als driekamerappartement of two-bedroom-apartment.
De zogenaamde familiekamers kunnen van alles betekenen: met één, twee of drie aparte slaapkamers is mogelijk, maar ook één grote kamer met meerdere slaapplekken/bedden.

Afstanden / reistijden
Het reizen met kinderen is soms één grote ramp, zeker als ze wat jonger zijn. Probeer er daarom zeker van te zijn dat je rechtstreekse vluchten hebt, als het eventjes kan op fatsoenlijke tijden die het ritme van de kinderen niet verstoren. Ook wat betreft de reistijd op Kreta zelf moet je zorgen dat dat een beetje binnen de perken blijft. De afstanden tussen een aantal populaire plaatsen en de twee luchthavens vind je hier.

Babyvoeding, luiers etc.
Luiers zijn op Kreta goed te verkrijgen, maar een stuk duurder dan in Nederland en België. Dat geldt ook voor babymelk. Potjes babyvoeding zijn beperkt te koop in toeristische plaatsen en ook deze zijn een stukje duurder dan bij ons. Het assortiment is vrij klein omdat de lokale moeders zelden potjes geven maar hun kroost verse voeding geven.

Meer informatie over reizen met een baby of jonge kinderen
De site Landenportal.nl geeft een hoop nuttige tips en informatie over vliegen en reizen met kinderen:
op vakantie met een baby
op vakantie met jonge kinderen
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta