Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

naturisme op Kreta

Naturisme is op Kreta officieel niet toegestaan, maar er zijn voldoende stranden waar je naakt rond kunt lopen. Enkele van deze stranden zijn inmiddels (onofficieel) als naaktstranden aangeduid, de meeste stranden waar men naakt kan zonnen en zwemmen zijn de stille afgelegen baaitjes waar vrijwel niemand komt en waar je dus gewoon je gang kunt gaan.

Naturisme stranden
De meeste naaktstranden bevinden zich langs de rustige zuidkust van Kreta en een enkele aan de noordkust. In het westen en oosten zijn er geen "onofficiŽle" naaktstranden. De bestaande stranden die bekend zijn als goede plek om naakt te zwemmen kunnen een jaar later niet meer geschikt zijn als er een restaurant, taverne of bar weggezet wordt met een bord dat nudisme niet toegestaan is.
Omdat deze taverna's vaak ook een ander publiek aantrekken is voor de nudisten de lol er sowieso al snel vanaf en kiest men eieren voor zijn of haar geld. Wie het naaktverbod toch weigert te accepteren kan te maken krijgen met de politie die ingeschakeld wordt door de taverne-eigenaar.

Waar kun je naakt zonnen?
Bekende plekken waar je je zwembroek of bikini achterwege kunt laten zijn het naturistenstrand ten westen van Chersonissos (op ongeveer een kilometertje van hotel Creta Maris), het strand van Sougia (het oostelijke deel) ten zuiden van de Samariakloof, het Komos strand dat bij Matala ligt.

Hoogseizoen
In het hoogseizoen kan het voorkomen dat je op de plekken waar nudisme normaal wel gedoogd wordt het nu ineens niet meer mag. Dit heeft te maken met de drukte en het feit dat de conservatiever ingestelde Grieken dan mogelijk ook op die stranden vertoeven. Het vinden van een rustige baai is in de maanden juli en augustus een stuk lastiger.

 

Naturisten hotel
De enige accommodatie die gebaseerd is op het naturisme is Vritomartis in de regio Sfakia aan de zuidkust van Kreta. Het hotel-complex is een officieel naturistenpark en volgt in grote lijnen de voorschriften van de Internationale Naturisten Federatie: geen van de binnenruimtes van het hotel zijn naturistisch en alle buitenruimtes zijn dat wel, van zonsopgang tot zonsondergang. Naturisme is niet toegestaan op de weg naar het strand, om de lokale bevolking niet te kwetsen. Naturisme is wťl verplicht bij het zwembad en op het strand.
URL: www.vritomartis.gr/nl

Topless zonnen
Over het algemeen is het topless zonnen op Kreta geen probleem. Als regel kun je aanhouden dat als het strand niet vanuit een dorp of stad direct zichtbaar is het geen probleem is om de bikinitop uit te doen. In zeer toeristische plaatsen als Chersonissos en Malia is die regel minder streng en is het met blote borsten rondlopen op het strand een normaal verschijnsel.

Meer over naturisme op Kreta
Op de volgende sites lees je meer over naturisme en naaktstranden op Kreta:
Explore Crete
Vritomartis
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta