Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

rondreizen op Kreta

Dé manier om Kreta te ontdekken is door een rondreis te maken. Dat kan op een groot aantal manieren. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk om het per auto te doen of georganiseerd per bus of minivan.
Andere mogelijkheden zijn per motor, scooter, fiets, te voet of per paard. Wie graag vaart kan het ook per boot doen.

Per auto
De meeste mensen die een rondreis maken op Kreta doen dat met een huurauto. Hierbij heb je verschillende opties, waarvan de meest avontuurlijke is om alleen de auto te reserveren en ter plaatse gewoon van dag tot dag te kijken waar je terecht komt en daar een plekje zoekt om te overnachten. Het eiland Kreta is erg groot en je vind altijd wel een plekje om te overnachten. Wie iets minder avontuurlijk ingesteld is kan ervoor kiezen om in ieder geval via een vaste of deels vaste route te rijden. Hierbij kun je ervoor kiezen om hotels vooraf te reserveren. Wie volgens een vaste route wil rijden kan dat doen met vooraf vastgelegde rondreizen. Met een routebeschrijving, kaart en/of navigatiesysteem volg je een vaste route en liggen de hotelkamers al vast.

 

Per bus / touringcar
Wie niet zelf wil rijden kan bij verschillende reisorganisaties een rondreis per touringcar boeken. Hierbij ga je met een gezelschap per luxe bus een deel van het eiland verkennen.
Het is ook zeer goed mogelijk om zelf per bus het eiland rond te reizen. Gewoon met de lijnbussen van plaats naar plaats trekken en zelf overnachting zoeken. Het busnetwerk op Kreta is best goed en niet duur.

Per trein
Wie een rondreis over het spoor wil maken moet niet op Kreta zijn, want hier rijden geen treinen.

Met de motor of scooter
Wat je met de auto kunt doen, kan natuurlijk ook met de motor of scooter. Je moet er zeker op een scooter rekening mee houden dat niet alle wegen van superkwaliteit zijn en dat het verkeer gemiddeld gevaarlijk is dan in Nederland.

Te voet
Wandelvakanties zijn er heel veel naar Kreta. Wandelaars kiezen graag voor dit eiland en vooral de zuidkant van het eiland met de vele kloven is een erg populair gebied op Kreta. Wie een wandelvakantie boekt moet god in de gaten houden dat er twee soorten zijn: rondreizen te voet waarbij je van plek naar plek trekt of wandelvakanties waarbij er vanaf een vaste thuisbasis naar wandellocaties gegaan wordt.

Op de fiets
Fietsen op Kreta is uitstekend mogelijk, vooral MTB tochten over de Lasithi hoogvlakte en in het zuiden van Kreta zijn erg populair. Hier geldt vaak dat het vakanties zijn met fietstochten in plaats van complete rondreizen.

Met de boot
Wie vooral van de zee en kustplaatsen houdt is er geen mooie rondreis te verzinnen dan per zeilboot of motorboot. Als je goed bij kas zit kun je de mooiste jachten huren, eventueel compleet met bemanning, om langs de kust van Kreta te varen.

Waar boeken?
Er worden op internet best veel rondreizen aangeboden naar Kreta. Als je boekt moet je goed opletten of de vakantie onder de SGR-voorwaarden valt of dat er anders (vrijwel) niets aanbetaald moet worden. Houd er bij rondreizen altijd rekening mee dat er een ontbindende voorwaarde kan zijn in het geval van te weinig deelnemers. Als klant kun je dit helaas moeilijk controleren, waardoor de organisator vrij spel heeft wat betreft annuleren. Het kan echter ook gebeuren dat men juist nog een leuke Kreta lastminute aanbieding eruit gooit om het vereiste aantal deelnemers wel te halen zodat de rondreis door kan gaan.
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta