Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

rust & cultuur vakanties op Kreta

Omdat Kreta het grootste toeristische eiland in de Middellandse Zee is wordt het vaak gezien als een bestemming waar alleen maar massatoerisme voorkomt. Degenen die Kreta kennen weten dat dit een geheel onterecht vooroordeel is en dat er op Kreta nog voldoende authentieke plaatsen te vinden zijn die echt de moeite waard zijn en waar je je nog echt te gast voelt op dit prachtige eiland.
Vooral in West Kreta en Zuid Kreta vind je geweldige plaatsen die je vrijwel alleen maar kunt boeken via specialisten die zich richten op authentieke vakanties naar Kreta. Het minst toeristische en daarom misschien een echte uitdaging is het oosten van Kreta. Daar kun je echt uren rondtrekken zonder medetoeristen tegen te komen.

Echt vakantiegevoel
Voor de massa is hele dagen luieren, zwemmen, eten, shoppen, stappen en op zijn tijd een excursie de ideale vakantie. Aan een kleinere groep mensen is het echter niet besteed om te leven in het ritme van buffetten en animatie zoals die door de veelal massale hotels aangeboden wordt. Zij willen Kreta vooral beléven. De sfeer opsnuiven van het leven op dit veelzijdige eiland en eten zoals de Grieken doen. Eenvoudig, op heel andere tijden maar puur en lekker.

Combinatie massatoerisme & authentiek Kreta
Wie wel een een uitgebreid animatieprogramma of luxe zwembad in een toeristische plaats wil en ook de authentieke kant van het eiland wil leren kennen kan natuurlijk de accommodatie als uitvalsbasis gebruiken voor een ontdekkingsreis door Kreta. Uitstekende plaatsen als uitvalsbasis zijn Chania en Kisamos voor West Kreta, de kloven en het zuidwesten. Voor Zuid- en Centraal Kreta zijn bijvoorbeeld Rethymnon, Elounda, Agios Nikolaos, Chrsonissos en Koutouloufari uitstekende plekken.
Met een huurauto ben je altijd op rijdafstand van voldoende bezienswaardigheden en leuke dorpjes.

 

Welke plaatsen?
Waar moet je heen als je het niet- of minder-toeristische Kreta wilt ontdekken? Dat is een lastige vraag, omdat het voor iedereen persoonlijk is wat men van de vakantie verwacht. Totale rust betekent vaak dat je aangewezen bent op een gehucht met één pension terwijl er ook een aantal rustieke plaatsjes zijn die je wel toeristisch kunt noemen omdat het juist zo'n prachtige typisch Kretenzer plaats is, maar dus ook weer op een andere manier toeristisch dan de grote badplaatsen.
Een aantal plaatsen die de Kreta kenners regelmatig aan zullen prijzen voor een vakantie vol Kreta cultuur zijn bijvoorbeeld het autovrije Loutro, Frangokastello met het prachtige Venetiaanse fort, het vissersdorp Plakias, het romantische Agia Gallini en het bij Nederlanders vrij populaire Mirtos.

Waar boeken?
Hiervoor heb je 4 opties en waar je voor kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je wensen met betrekking tot je bestemming en zekerheden.
1) Via een (grotere) reisorganisatie. Niet de meest voor de hand liggende optie, maar ook deze organisaties bieden soms leuke authentieke Kretareizen aan. Voordelen zijn dat je bijtijds een complete pakketreis kunt boeken met de nodige garanties en zekerheden
2) Via een kleinere Kreta- of Griekenlandspecialist. Zij bieden vaak de wat kleinere accommodaties aan die zeker de moeite waard zijn. Indien ze geen pakketreizen aanbieden ben je afhankelijk van de prijzen en beschikbaarheid van losse vliegtickets.
3) Rechtstreeks boeken bij lokale accommodaties. Op die manier komt het geld terecht bij de eigenaar zelf en blijft er niets aan de strijkstok hangen bij reisorganisaties. vanuit lokaal economisch oogpunt mooi voor Kreta.
4) De mooiste en puurste manier is gewoon een ticket en huurauto boeken en niets of alleen de eerste nacht reserveren. Een zogenaamde fly-drive is de mooiste manier om door Kreta te trekken omdat je niet vast zit aan een schema. Je kijkt gewoon van dag tot dag waar je slaapt. Het vinden van een slaapplek is zeker buiten het hoogseizoen niet lastig en brengt je echt in contact met de lokale bevolking.
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta