Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

winterzon vakantie op Kreta

Wie in het winterseizoen naar Kreta op vakantie wil gaan zal bij vrijwel alle reisorganisaties bot vangen. De grote organisaties hebben geen winterzon vakanties naar Kreta in hun aanbod en ook de chartermaatschappijen vliegen niet naar de luchthavens van Kreta gedurende de wintermaanden.
Wie in de periode november tot eind april toch een vakantie naar Kreta wil maken zal in veel gevallen aangewezen zijn op lijndiensten met een overstap in Athene in combinatie met het zelf regelen van accommodatie.

Stilte
Een groot deel van de Kretenzer bevolking leeft in de zomermaanden van het toerisme en gaat daarna olijven plukken of andere werkzaamheden verrichten. Door het vrijwel ontbreken van vakantievluchten naar Kreta is de vraag naar hotelkamers en appartementen zeer laag waardoor de meeste accommodaties sluiten tijdens de wintermaanden. Ook horecagelegenheden die hoofdzakelijk het van de toeristen moeten hebben sluiten vrijwel allemaal in de winter. Plaatsen die vrijwel helemaal leven van het toerisme lijken in de wintermaanden meer op een spookstad dan op de levendige badplaatsen die ze tijdens de zomermaanden zijn.
Wie besluit om toch in de winterperiode naar Kreta te reizen moet hier zeker rekening mee houden. Voor sommigen is de stilte in deze periode juist het aantrekkelijke waardoor ze toch afreizen. Genieten van de natuur en het authentieke Kreta zonder overal medetoeristen tegen het lijf aan te lopen. Heerlijk fotograferen, fietsen of wandelen op het prachtige eiland. Dat is wat Kreta in de winter te bieden heeft.

 

Strandweer
Wie in de periode november-april naar Kreta gaat om te zwemmen en aan het strand te liggen moet er rekening mee houden dat het geen echte winterzonbestemming is. In november kan de temperatuur oplopen tot rond of iets boven de 20 graden langs de kust en ook in april kan bij ene aangenaam voorjaarszonnetje het al aangenaam worden met temperaturen van 20 tot 25 graden. Het zeewater is dan echter koud (gemiddeld zo'n 17 graden) en ook de zwembaden zijn nog niet aangenaam te noemen omdat deze zelden verwarmd worden.
Alle mooie dagen die je krijgt zijn meegenomen, maar wie alleen voor zon, zee en strand naar Kreta wil gaan kan dat beter tijdens het zomerseizoen doen.
lees hier alles over het klimaat van Kreta

Wintersport
Op Kreta kan sneeuw vallen in de winter. Meer over wintersport op Kreta.
 

cookiebeleid Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta