Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

zorgvakanties naar Kreta

Voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking is op vakantie gaan vaak een heel stuk lastiger dan voor de massa's andere toeristen die naar Kreta op vakantie gaan.
Vaak moet er van alles geregeld worden op het gebied van begeleiding, voorzieningen en medische zaken. Voor mensen met een lichte handicap volstaat vaak het regelen dat er een rolstoel meekan in het vliegtuig, het regelen van extra medicijnen en/of een doktersverklaring of het uitzoeken van een rolstoelvriendelijke accommodatie en omgeving.
Vaak komt er echter heel wat meer bij kijken en is het vrijwel onmogelijk om zelfstandig naar Kreta op vakantie te gaan. Voor dit soort vakanties wordt er vaak een beroep gedaan op organisaties die zich volledig gespecialiseerd hebben op vakanties met verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte personen.

Soort zorg
De zorg en begeleiding die nodig is kan zeer verschillend zijn. Sommigen hebben echt 1-op-1 begeleiding nodig terwijl anderen goed in groepsverband op vakantie kunnen gaan met bijvoorbeeld 2 begeleiders op een groep van 8 personen. Het is belangrijk het juiste pakket te kiezen omdat een vakantie anders meer ellende dan genot kan veroorzaken.
Daarom moeten de aanbieders van zorgvakanties goed met elkaar vergeleken worden en moet er bepaald worden of de betreffende organisatie bekwaam genoeg is om de vakantie van u en/of uw gezinsleden te verzorgen.

 

Organisaties
Vaak zijn het kleine gespecialiseerde organisaties waar u terecht kunt voor zorgvakanties en zijn ze niet altijd aangesloten bij het S.G.R. waardoor er geen sprake is van een SGR-garantie in het geval van een faillissement. Dat is financieel heel vervelend als er een (aan)betaling gedaan is maar erger nog is het als de vakantie aangevangen is en de betreffende organisatie gaat op dat moment failliet. In dat geval is er kans dat de vakantie afgebroken moet worden en men op eigen houtje maar moet zien thuis te komen.
Het aanbod van reisorganisaties dat zorgvakanties naar Kreta aanbiedt varieert continu, mede vanwege de wisselende samenstelling van de reizen die ze aanbieden. Op de medische reizen startpagina vind je aanbieders van zorgvakanties, ook via Google kun je zorgvakanties naar Kreta vinden.

Vergoeding
De kosten voor begeleiding kunnen vaak (deels) uit het P.G.B. (Persoons Gebonden Budget) betaald worden. Neem daarvoor contact op met uw PGB-contactpersoon.
Op de site PerSaldo is ook meer te lezen over het persoonsgebonden budget.

cookiebeleid Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta