Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

auto huren op Kreta:
goedkope huurauto's
let op!

direct een auto huren:
autoverhuur op Kreta

Auto huren op Kreta

Om het eiland Kreta goed te verkennen kun je bijna niet om een huren van een auto heen. Hoewel er volop taxi's en bussen rijden en ook georganiseerde excursies een optie zijn is een huurauto voor velen toch de beste en vaak ook nog de goedkoopste mogelijkheid van transport op Kreta.
Uitzondering is als je tijdens je vakantie alleen maar in de directe omgeving van je hotel of appartement wil blijven. In dat geval zul je waarschijnlijk niet meer nodig hebben dan een transfer tussen vliegveld en accommodatie. Bij de meeste pakketreizen is dit al inbegrepen.

Kosten
Wie denkt dat het huren van een auto duur is heeft het mis. Een kleine auto huur je al vanaf ongeveer 25 euro all-in per dag, afhankelijk van de periode, aanbieder en het aantal dagen dat je de auto wilt huren. Een week een auto huren kost je minimaal zo'n 160 euro. Als je veel van het eiland wilt zien dan heb je dat geld er zo uit. Stel je voor dat je binnen die 7 dagen in totaal 5 dagen op pad gaat met twee personen, dan zou je via georganiseerde excursies ongeveer 5 x 2 personen x 20 euro = 200 euro kwijt zijn aan vervoerskosten binnen die excursie.
Met de auto ben je inclusief benzine dan ongeveer hetzelfde kwijt als wanneer je georganiseerde trips maakt. Als je met 3 of 4 personen dagtrips maakt ligt het omslagpunt een stuk lager en wordt het al rendabel bij bijvoorbeeld 3 excursies tegenover 1 week autoverhuur.

Vrijheid
Een huurauto is vrijheid. Als je de auto al vanaf de luchthaven meeneemt hoef je niet met de bus mee om eerst een hoop andere passagiers af te zetten bij hun accommodatie voordat jij aan de beurt bent. Op de weg terug naar het vliegveld (bij vertrek) kun je ervoor zorgen dat je iets eerder op de luchthaven bent dan de bussen waardoor je niet achteraan de (hele lange) rij aan hoeft te sluiten bij het inchecken.
Voor korte ritten ben je niet afhankelijk van taxi's. Opvallend is dat je taxi's vaak volop rond zxiet rijden, behalve op het moment dat je zelf een beschikbare taxi nodig hebt. Met een huurauto heb je daar geen last van.
Indien je met georganiseerde excursies mee gaat heb je met een aantal nadelen te maken waar je met een huurauto geen last van hebt. Zo bepaal je zelf wanneer je vertrekt en terug gaat, zonder dat je uren kwijt bent met het oppikken van medevakantiegangers. Je kunt ook voorkomen dat op het moment dat je een bezienswaardigheid bezoekt er tegelijkertijd met soms tientallen bussen met toeristen aanwezig zijn waardoor het onmogelijk is om leuke foto's te maken zonder andere toeristen erop. Ontwijk de drukte door bij openingstijd er al te zijn of ga juist pas aan het einde van de dag als de bussen met hordes toeristen al vertrokken zijn.
Je kunt zo ook zelf bepalen waar je gaat eten tijdens lunchtijd in plaats van met een hele bus toeristen bij het restaurant te gaan zitten waar de hostess een deal mee heeft.

Authentiek Kreta
Wie denkt dat  je met een excursie de authentieke plekjes van Kreta te zien krijgt zal in de meeste gevallen bedrogen uitkomen. Op plekken waar dagelijks tientallen touringcars met toeristen komen is het commercie die de boventoon voert. Winkels met toeristische meuk tegen te hoge prijzen en taverna's met een aan toeristen aangepaste menukaart is wat je veelal aan zult treffen. Door er met een huurauto op uit te trekken en de voor de hand liggende plekken te ontwijken kom je nog het "echte" Kreta tegen voor zover dat nog mogelijk is.

Brandstofprijzen
De prijzen van benzine en diesel liggen gemiddeld zo'n 25 tot 40 procent lager dan in Nederland en BelgiŽ. Dit is te danken aan de veel lagere belastingen op een liter brandstof.

Meer informatie op deze site
goedkope huurauto op Kreta
huur een auto op Kreta
valkuilen

Externe informatie
Autohuurtips op Landenportal.nl
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta