Home  |  vakantie naar Kreta  |  vliegtickets  |  autoverhuur  |  plaatsen  |  Kreta informatie  |  onderzoek

Alles over vakantie vieren op Kreta!

op vakantie naar Kreta?
alle Kreta vakanties
alle Kreta aanbieders
last minute aanbiedingen

appartementen op Kreta

Appartementen, aparthotels en studio's ... je vindt er meer dan voldoende op het eiland Kreta. Vooral het aandeel kleinschalige appartementgebouwen is groot op het eiland. In de kleinere dorpen is de kans groot dat je een dergelijke accommodatie boekt in plaats van een luxe hotel.
Omdat er geen officiële sterrenclassificatie is, is het erg lastig om de onderlinge kwaliteit en voorzieningen met elkaar te vergelijken. Veel beoordelingen van anderen lezen, foto's bekijken en indien mogelijk informatie inwinnen bij de eigenaar of organisatie kan een hoop helderheid scheppen. Vergeet echter niet dat de taalbarrière een probleem kan vormen in de communicatie. Ook is er een wezenlijk verschil tussen een tweekamerappartement en een twee-slaapkamerappartement. Goed lezen en duidelijk zijn in wat je wilt is een must.

Ligging
De ligging van de accommodatie is vrij bepalend voor hoe je de uiteindelijk vakantie ervaart. Wil je niet in de drukte zitten, vermijdt dan appartementencomplexen die zich bevinden in een "levendige omgeving". Als er staat "op 200 meter van het strand" dan houdt dat niet altijd in dat de weg naar het strand ook daadwerkelijk tweehonderd meter is. Zeker indien het gebouw een stuk hoger ligt kan het nog een hele klim zijn van het strand terug naar de accommodatie.
Wie teleurstellingen en problemen wil voorkomen kan op Zoover kijken wat andere gasten over de ligging schrijven. Ook kun je via Google maps vooraf kijken waar en hoe je appartement  ligt. Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden. Uiteraard moet je in dat geval wél het adres weten.

 

Zwembad
Een zwembad bij het complex / gebouw is niet vanzelfsprekend. Ook zijn veel zwembaden niet verwarmd, wat je vooral in april/mei zult ervaren als je een duik wilt maken in het zwembad.

Aparthotel
Soms vragen mensen zich af wat een aparthotel is. Het is eigenlijk een combinatie tussen een appartement en een hotel. Je hebt vaak de voordelen van een appartement zoals meer privacy, een eigen keukentje, meer ruimte en daarnaast een stukje service die je normaal bij hotels ziet zoals het aanbieden en verschonen van beddengoed (meestal minder vaak dan in een hotel), schoonmaken van het appartement en soms een verzorging op basis van logies + ontbijt, halfpension, vol pension of zelfs all-inclusive. Dat laatste is een trend die ook op Kreta waarneembaar is.

Studio
Een studio is een appartement zonder een aparte slaapkamer. Iedereen leeft en slaapt in één ruimte. Als je met z'n tweetjes bent is dat geen punt, maar vooral als je met een gezin of meerdere mensen bent is een beetje privacy vaak wat meer praktisch. Gebruik je je accommodatie op Kreta alleen maar als uitvalsbasis en wil je weinig tijd op je kamer doorbrengen dan biedt  een studio voor veel mensen voldoende ruimte en diensten.

Waar boeken?
Wie behoefte heeft aan bepaalde zekerheden kan het beste bij een reisorganisatie boeken met SGR-garantie. je weet dan zeker dat je reis uitgevoerd wordt of dat je eventueel je geld terugkrijgt.
Wie echter een los vliegticket boekt en zelf de accommodatie regelt loopt ook maar beperkt risico. Als je voor je hotel geen aanbetaling hoeft te doen dan is het vliegticket het grootste risico. Mocht het betreffende accommodaties haar deuren sluiten voordat je je vakantie gevierd hebt dan is er volop keuze uit andere accommodaties. Het grootste probleem is dan vooral praktisch (je moet moeite doen een kamer te vinden) dan financieel.
 

cookiebeleid © Kreta-vakantie.nl   |   contact   |   links   |   alles over Kreta   |   beste maanden voor zonvakantie op Kreta